Acasă Inițiative democratice

Inițiative democratice

de ASUM
  • La data de 20 octombrie 2020, ASUM a organizat acțiunea publică ”Marș pentru Apă potabilă” în care am îndemnat cetățenii din municipiul Edineț să-și ceară respectarea drepturilor la ocrotirea sănătății. Detalii despre eveniment aici. https://www.facebook.com/events/743248343124100

Tot pentru problema apei potabile de proastă calitate din mun. Edineț am înaintat Guvernului și o petiție semnată de 80 cetățeni și susținători ai inițiativei.

  • 3 iulie 2020 – O inițiativă bazată pe preocuparea pentru sănătătea umană în legătură cu mediul, provenită din calitatea inferioară a apei potabile pe o durată mare de timp. Această inițiativă a fost lansată public în data de 3 iulie 2020 de Grupul civic ”Info Edineț”, prin care o parte din locuitori își unesc forțele pentru apărarea acestui drept fundamental. Documentul trimis în data de 6, respectiv 8 iulie către Guvernul RM, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, precum și către autoritățile locale, poate fi consultat aici. După 3 luni de așteptare, autoritățile publice locale nu ne-au oferit, nici nouă, nici Guvernului un răspuns la demersul nostru. În ședința publică din 22 iulie 2020, Consiliul municipal Edineț a decis modificarea tarifelor la apă potabilă, doar că până în prezent (luna octombrie a.c.), această solicitare nu a fost depusă la ANRE. Astfel că noi, ASUM, ne vedem nevoiți să continuăm lupta până la soluționarea problemei. Marți 20 octombrie a.c. organizăm un Marș pentru Apă potabilă, în care orice locuitor care susține demersul nostru este așteptat în Piața Ștefan cel Mare din Edineț pentru a cere autorităților o ședință ad-hoc și dezbaterea acestui subiect. Pe parcurs ce lucrurile vor evolua, vom actualiza stadiul inițiativei.

    Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.