Acasă Autorități publice Lucrurile bune încep cu oameni responsabili

Lucrurile bune încep cu oameni responsabili

de ASUM
632 vizualizări

Ne întoarcem în perioada anului 2020, când la data de 04.11.2020 am înaintat o petiție către ÎM DPGLC Edineț ca să ne comunice o informație de interes public și anume ”Măsurile concrete aplicate pentru a garanta respectarea principiului nediscriminării și egalității de tratament a cetățenilor, prevăzut la art. 4 din regulamentul cu privire la menținerea curățeniei”. Așa cum era specific la vremea respectivă mai multor instituții de la Edineț, petiția a fost ignorată. A urmat un proces, câștigat de noi în final. La data de 29.07.2022 ne adresam Curții de Apel Bălți pentru neexecutarea Hotărârii nr. 3-80/20 de către ÎM DPGLC Edineț. A urmat o altă perioadă de așteptare fără niciun rezultat.

La data de 16.10.2023 Curtea de Apel Bălți în vederea neexecutării benevole a Hotărârii 3-80/20 de către ÎM DPGLC Edineț i-a aplicat amendă în sumă de 5000 lei.

În scurt timp după aceasta, pe la finele lunii octobmrie 2023 am primit și informația pentru care ne-am luptat atâta timp. Așadar, directorul întreprinderii municipale ne comunica informația că ”Măsurile întreprinse au fost: înaintarea demersului către Consiliul municipal de a emite Decizia care va obliga toți cetățeni ai municipiului Edineț la încheierea contractelor pentru prestarea serviciilor publice de salubrizare. Iar în caz contrar (persoanele care refuză) să fie solicitați la comisiile APL, în prezența agentului constatator pentru motivarea refuzului de a încheia contract de salubrizare”.

Întrucât asociația urmărea cu mare interes tot ce se petrece la ședințele Consiliului municipal Edineț, încă din iulie 2020 și până în prezent, nu ne amintim să fi văzut pe ordinea de zi vreun proiect de decizie cu privire la obligarea tuturor cetățenilor la încheierea contractelor pentru prestarea serviciilor publice de salubrizare. Așa că, pentru a evita alte petiții și alte termene lungi de așteptare, la data de 06.11.2023 am efectuat o vizită inopinată la sediul ÎM DPGLC Edineț pentru a face cunoștință cu acel demers, așa cum s-a referit directorul întreprinderii în executarea hotărârii. La fața locului, însuși directorul întreprinderii a luat dosarul cu acte și a căutat, și a căutat, și a tot căutat, și nu a mai găsit niciun demers. De aici m-am întors cu buza umflată de mâhnire – ori demersul nu există și am primit un răspuns fictiv la executarea hotărârii, ori dl Cosovan Valeriu nu își păstrează o copie la dosar a comunicărilor cu alte instituții, ceea ce ar fi o iresponsabilitatea din partea dumnealui.

Ceea ce nu știe directorul întreprinderii este că întoarsă de la sediul întreprinderii fără o copie demersului, în aceiași zi am înaintat o cerere la dosarul de executare aflat la Curtea de Apel Bălți prin care am menționat că răspunsul oferit de ÎM DPGLC Edineț în vederea executării hotărârii nu are niciun demers inițiat de dumnealui și am solicitat să fie prezentat acest demers Curții.

Peste câteva zile, mai exact azi, primim prin poștă un răspuns suplimentar din partea ÎM DPGLC Edineț, în care directorul întreprinderii comunică deja altfel, că ASUM, copia demersului deja îl deține (vedeți aici). Domnule director al ÎM DPGLC Edineț – oare e corect cum procedați? Păi dacă noi ”îl deținem”, ia vă rugăm să-l publicați, că îl dețineți atunci și dvs.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.