Acasă Autorități publice Accelerarea reformei administrației publice în Republica Moldova

Accelerarea reformei administrației publice în Republica Moldova

de ASUM
370 vizualizări

Astăzi, am participat online la masa rotundă organizată de Comisia parlamentară administrație publică în cadrul Platformei de comunicare „Accelerarea reformei administrației publice în Republica Moldova”, în care Cancelaria de Stat a prezentat Conceptul Strategiei de Reformă, ea având rolul principal de elaborare a Strategiei de Reformă a Administrației Publice din Republica Moldova pentru perioada 2023 – 2030.

Conform Conceptului, pentru elaborarea proiectului Strategiei de Reformă a Administrației Publice pentru perioada 2023-2030, Cancelaria de Stat va organiza un grup de lucru, care la moment este unul tehnic, ce va fi format din reprezentanți ai instituției, Ministerului de Finanțe și a altor autorități publice centrale relevante. Grupul de lucru va stabili un plan de elaborare a proiectului de strategie, de consultări publice, în baza unei metodologie de lucru și de luare a deciziilor în interiorul său.

Viziunea strategiei de reformare este de a crea o administrație publică centrală și locală eficientă, transparentă și responsabilă, capabilă de perfecționare permanentă, care să ofere servicii accesibile și de calitate cetățenilor și mediului de afaceri din Republica Moldova, în special celor din mediul rural, contribuind astfel la bunăstarea societății și la consolidarea coeziunii sociale.

Se preconizează ca până la sfârșitul lunii noiembrie, grupul de lucru implicat va finaliza draftul Strategiei de Reformă, iar ulterior documentul va fi supus consultărilor publice ample, astfel ca până la sfârșitul anului sau cel târziu ianuarie-februarie 2023, să fie aprobată Strategia dată.

Conceptul Strategiei poate fi citit aici. Acesta se află în dezbatere publică până la data de 11 noiembrie 2022.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.