Acasă Integritate ANI urmează să sesizeze organul de urmărire penală al MAI pe numele unui consilier din raionul Edineț

ANI urmează să sesizeze organul de urmărire penală al MAI pe numele unui consilier din raionul Edineț

de ASUM
661 vizualizări

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) anunță că urmează să sesizeze organul de urmărire penală al MAI cu referire la bănuiala rezonabilă de comitere de către dl Vasile Bîzdîga, consilier în cadrul Consiliului sătesc Trinca, raionul Edineț, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzute la art. 3521 alin. (2) Cod Penal.

În document se arată că inspectorul de integritate a identificat în proprietatea consilierului Vasile Bîzdîga și a soției sale 172 de bunuri imobile (terenuri și construcții). Din totalitatea bunurilor identificate, 32 au fost dobândite în perioada în care acesta deținea deja calitatea de subiect al declarării (2017-2022). Tot în document se mai menționează că acesta nu a inclus 8 unități de transport și nu a declarat calitatea sa de administrator și fondator la SC Bucovineanca SRL.

Conform Codului Penal, pentru includerea intenționată a unor date incomplete sau false, neincluderea intenționată a unor date în declarația de avere și interese personale amendă în mărime de la 400 la 600 unități convenționale sau cu închisoare de până la 1 an, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Alte articole

Lasă un comentariu

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.