Acasă Anticorupție Planul local anticorupție 2017-2023 a Consiliului raional Edineț pregătit cu ușile închise

Planul local anticorupție 2017-2023 a Consiliului raional Edineț pregătit cu ușile închise

de ASUM
757 vizualizări

Natalia Stănișor, jurista Consiliului raional Edineț și autoarea proiectelor de decizie pentru alegerea unui vicepreședinte a Consiliului raional Edineț dar și a Planului anticorupție 2017-2023 a fost luată prin surprindere de 1 martie. Aceasta s-a opus în a fi înregistrată video pentru oferirea explicațiilor menționând că este …nepregătită. Vizita noastră de astăzi s-a datorat faptului că la ședința anterioară din 8 februarie Consiliul raional Edineț nu a expediat la solicitare materialele și nici proiectele de decizie, nici nu le-a publicat pe pagina oficială, deși era obligată. Așa că astăzi am venit fizic la panoul informativ să vedem cum respectă administrația Consiliului raional legea pentru ședința din 11 martie, când și dacă urmau se organizeze audierile publice obligatorii și de ce nu am fost înștiințați dacă am cerut, cum se prezintă materialele la panou. Și am văzut. Proiecte de decizie fără audieri publice, cu termen de expediere a recomandărilor extrem de mic față de ce prevede legea, materialele solicitate dar neexpediate spre consultare solicitanților. În această situație am sesizat toate organele responsabile – Inspectoratul de poliție Edineț, Centrul Național Anticorupție, OT Edineț a Cancelariei de Stat.

Cum vrea Consiliul raional Edineț să aprobe Planul local Anticorupție dacă nu respectată transparența în procesul decizional, o etapă care este parte obligatorie în acest plan?

Cum vrea Consiliul raional Edineț să aleagă un vicepreședinte dacă nici măcar nu prezintă la cerere lista candidaților, certificatele de integritate și cazierele de integritate profesională a acestora?

Nu știm nimic. Știm doar că aceștia lucrează după bunul lor plac, fără să țină cont de lege sau de cetățeni.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.