Acasă Autorități publice Consilierii raionali luptă cu îndârjire pentru instalarea bustului din bronz în memoria fostului primar Ostaficiuc Ivan din orașul Cupcini

Consilierii raionali luptă cu îndârjire pentru instalarea bustului din bronz în memoria fostului primar Ostaficiuc Ivan din orașul Cupcini

de ASUM
924 vizualizări

În timp ce primăria municipiului Edineț instala bustul lui Decebal din donațiile unui ONG, primăria orașului Cupcini insistă în mod repetat să instaleze bustul fostului primar Ostaficiuc Ivan din Cupcini din banii Consiliului raional Edineț, nici măcar din bugetul local al orașului! Când s-a instalat bustul lui Decebal din donația unui ONG, cetățenii au sărit ca arși de parcă au dat bani din buzunarul lor, iar acum când se alocă suma de 200.000 lei din buzunarul nostru pentru bustul fostului primar Ostaficiuc Ivan, toți tac. Nu e un pic totul pe dos?

Nu mai comentăm despre ajutorul material în valoare de 100.000 lei acordat familiei acestuia. În schimb, în urma decesului fostului primar din satul Hlinaia produs la scurt timp după cea a primarului din Cupcini, Consiliul raional Edineț nu a dat niciun bănuț familiei. Nici ajutor material, nici bust, nici nimic. Păi cum vine, nu au ocupat ambii aceeași funcție publică? Nu și-au făcut datoria amândoi spre binele localităților pe care le-au condus? Sau se creează impresia că doar cei cu steluțe sunt favorizați…

Este pentru a treia oară când domnul consilier Cuței Vitalie, inițiatorul proiectului, insistă repetat cu instalarea acestui bust, însă tot pe furiș. Așa ceva nu se poate! De ce nu donează ONG-ul domnului Cuței Vitalie A.O. ”Uniunea veteranilor războiului din Afganistan”, pentru care de altfel nu și-a declarat nici interesul personal, această sumă de 200.000 lei și apoi faceți câte busturi doriți și cui doriți în orașul Cupcini! 

Cât privește discursul domnului Marin Veremciuc în apărarea demersului privind instalarea bustului lui Ostaficiuc, vedeți că Lenin pe care l-ați citat stă la loc de cinste, la doi pași de Consiliul raional Edineț. Păcat că domnul consilier care iese la tribună în a critica efervescent istoria și activitatea lui Lenin, nu vine cu o propunere pentru dezinstalarea acestuia. Vociferează și cam atât… Un astfel de demers chiar l-am susține și-l vom și aplauda când îl va iniția!

Dezbaterea și votarea subiectului privind instatarea unui bust din bronz în memoria primarului Ostaficiuc Ivan

Amintim că prima dată s-a adoptat această decizie de instalare a unei plăci comemorative și a unui bust din bronz la data de 12 mai curent. Atunci am sesizat neregulile către OT Edineț al Cancelariei de Stat. Ulterior, Consiliul raional Edineț a amânat subiectul pentru 25 iunie curent, ocazie cu care am trimis atunci o recomandare la subiect. Nicio șansă! Au scos subiectul de pe ordinea de zi și l-au amânat deja pentru 16 august dar fără să-l includă transparent pe ordinea de zi sau să ne anunțe despre asta pe noi ca parte interesată. Așa că am sesizat din nou OT Edineț al Cancelariei despre încălcările repetate comise de Consiliul raional Edineț. Așteptăm decizia și sperăm să fie ultimul episod al acestei telenovele.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.