Acasă Autorități publice Panouri publicitare ilegale și vinovați decedați

Panouri publicitare ilegale și vinovați decedați

de ASUM
975 vizualizări

O situație pe care nici nu știm cum să o prezentăm, revoltătoare și de neînțeles în același timp. Dacă tăinuim, publicul rămâne în același timp neinformat. Așadar, atenție la cele ce urmează.

Am publicat la începutul anului curent despre existența unui panou publicitar din centrul orașului Edineț, care nouă personal ne-a creat confuzie ca participant la trafic, întrucât indicatorul trecerii de pietoni se suprapunea cu imaginea din spate a panoului publicitar.

Ne bucuram la acea vreme că Inspectoratul de Poliție Edineț s-a autosesizat la postarea noastră, mai ales că avem și un parteneriat de colaborare la mijloc, și ne comunica mesajul de mai jos:

Adică panoul este amplasat legal și chiar avizat. Nu știm cine a documentat cazul sau cine a redactat răspunsul, dar contrariați de conținutul mesajului primit, decidem să cercetăm în continuare, întrucât știm că nu așa trebuie să fie amplasat un panou publicitar într-o țară normală.

Am solicitat Primăriei municipiului Edineț Regulamentul privind amplasarea obiectivelor în zona străzilor și drumurilor locale. Aceasta ne întreabă la ce ne referim, ca și cum ar fi prima dată când aude de așa ceva. Pesemne că nu are specialiști în domeniu care să le spună.

Într-un final, Inspectoratul General de Poliție de la Chișinău ne comunică faptul că Primăria municipiului Edineț nu a deținut nici pentru anii precedenți, nici pentru cel curent un astfel de regulament și că persoanele vinovate vor fi trase la răspundere. Acum apare întrebarea cine sunt vinovații? La ce mai servesc atâtea comisii, specialiști, subdiviziuni și multe altele?

În urma cercetărilor noastre mai aprofundate, primim de curând un al doilea răspuns de la Inspectoratul de Poliție Edineț în care deja ni ne comunică faptul că respectivul panou publicitar este amplasat ilegal, nu are autorizație de la primărie și că va fi demontat. Dacă acesta nu are autorizație, oare celelalte panouri în lipsa unui Regulament cum ar avea?

Undeva, cineva, pe întregul traseu de până acum ne-a indus în eroare, furnizându-ne informații false. De ce nu ni s-a comunicat corect din prima faptul că este montat ilegal?

Acest Regulament trebuie actualizat periodic, oare la fiecare perioadă de actualizare am avut câte un vinovat decedat? Oare niciunul nu s-a autosesizat până acum? Atâția specialiști și degeaba?

Noi vom continua cercetarea privind identificarea tuturor vinovaților în situația dată și ne vom asigura ca toate panourile din municipiu să fie amplasate în mod legal. Și nu doar panourile, ci și trecerile de pietoni, indicatoarele rutiere care pun în pericol viața oamenilor.

Subliniem faptul că în atenția noastră se mai află un caz în care vinovații, angajați ai unor instituții publice din Edineț, nu mai pot fi trași la răspundere fiindcă aceștia au decedat. Nu acuzăm pe nimeni, dar parcă prea mulți vinovați decedați… sau să fie doar coincidență?

În încheiere, menționăm că noi depunem toate eforturile pentru a avea o colaborare fructuoasă cu Inspectoratul de Poliție Edineț și sperăm ca mesajul nostru să fie înțeles corect, măsurile să fie luate în același mod, și legal, iar conducerea actuală să lichideze carențele depistate. Numai așa putem progresa în direcția cea bună și legală!

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.