Acasă Drepturi și libertăți fundamentaleDreptul la ocrotirea sănătății Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenție și protecție împotriva infecției Covid-19 în Edineț

Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenție și protecție împotriva infecției Covid-19 în Edineț

de ASUM
713 vizualizări

O nouă acțiune de prevenire și control a respectării măsurilor împotriva infecției Covid -19 efectuată astăzi de ASUM împreună cu Inspectoratul de Poliție Edineț. Vizate au fost unitățile de transport public locale și raionale, cât și alte organizații publice. De data aceasta agenții de poliție au aplicat și amenzi.

Câteva aspecte din ziua de azi:

S-a verificat purtarea măștilor și folosirea dezinfectanților, precum și respectarea distanței în transportul public. S-a lăsat cu supărări din partea cetățenilor întrucât nu am permis ocuparea locurilor decât pe scaune.

ASUM este împotriva cumătrismelor, nepotismelor și altor asemenea ”grade” și tratează în mod egal persoanele care nu respectă legea, fapt pentru care astăzi s-au aplicat amenzi indiferent de situație sau persoană. Nu o spunem din răutate, ci din dorința de a schimba comportamente și de a face legea respectată.

O persoană a fost escortată la Inspectoratul de Poliție Edineț, întrucât nu a dorit să se legitimeze.

Avem mult de lucru până când vom educa populația în mai multe domenii, nu doar în sănătate publică, dar sperăm cu pași mici fiecare va deveni mai responsabil de propriile acțiuni. Schimbarea vine sau ar trebui să vină de la fiecare în parte. Ca nație ne-am obișnuit să apelăm de fiecare dată la omenie, însă și instituțiile trebuie să-și facă datoria cu obiectivitate și profesionalism. Gândiți-vă la medici și doctori care muncesc atâtea ore la rând și poartă mască de protecție și încă mai rezistă, iar alții numai scuze caută. Asumare și mai puțină gălăgie. Vom continua și în localuri periferice (benzinării, magazine, etc.)

Mai multe detalii despre acțiunea de astăzi vor fi prezentate în Raportul public.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.