Acasă Autorități publice Șeful unui Oficiu Teritorial al Cancelariei de Stat ia la rost un cetățean pentru exercitarea dreptului său la libera exprimare în spațiul public

Șeful unui Oficiu Teritorial al Cancelariei de Stat ia la rost un cetățean pentru exercitarea dreptului său la libera exprimare în spațiul public

de ASUM
685 vizualizări

ASUM s-a autosesizat în cazul unei încălcări privind dreptul la libera exprimare în spațiul public din partea unui funcționar public. Astfel că la data de 16 martie a.c, la una dintre postările noastre care a fost distribuită de către o persoană, șeful unui Oficiu Teritorial al Cancelariei de Stat ia la rost un cetățean pentru simplul fapt că acesta și-ar fi manifestat liber voința și a distribuit postarea.

Faptul că cineva distribuie ceva în spațiul public reprezintă voința sa și nu trebuie să dea nimănui explicații! Opțiunea și opinia lui vizavi de material nu trebuie să coincidă cu a altor persoane! În niciun caz! De aceea suntem oameni liberi și de aceea avem drepturi și libertăți fundamentale! Ar fi ceva să știm să le și respectăm, mai ales când suntem numiți reprezentanți ai Guvernului în teritoriu și avem o funcție publică!

Articolul 32. Libertatea opiniei şi a exprimării din Constituția RM prevede că:

(1) Oricărui cetăţean îi este garantată libertatea gîndirii, a opiniei, precum şi libertatea exprimării în public prin cuvînt, imagine sau prin alt mijloc posibil.

Dacă dumnealui nu o respectă, este altceva, doar că afirmațiile în spațiul public trebuie făcute cu responsabilitate și asumare. Așa prevede și Codul de conduită a funcționarului public.

Pace tuturor și la cât mai multe opinii libere și asumate!

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.