Acasă Drepturi și libertăți fundamentaleDreptul la ocrotirea sănătății Acțiune de control a Inspectoratului de Poliție Edineț pentru respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a infecției Covid-19

Acțiune de control a Inspectoratului de Poliție Edineț pentru respectarea măsurilor de prevenire și răspândire a infecției Covid-19

de ASUM
1339 vizualizări

Scopul acțiunii desfășurate astăzi de către ASUM și Inspectoratul de Poliție Edineț a fost supravegherea și monitorizarea respectării măsurilor Covid-19, îndeosebi cele de purtare a măștii de protecție și de distanțare socială. Pe parcursul întregii operațiuni de astăzi Poliția a aplicat doar avertismente verbale, indiferent de gravitatea situației. Obiectivul a fost conștientizarea riscului epidemiologic și respectarea cerințelor legale din sănătatea publică. Operațiunea comună de monitorizare va continua și în perioada următoare, dar cu aplicarea amenzilor.

O observație importantă este că foarte multe persoane de pe stradă nu cunosc cu certitudine ce reprezintă un loc public.

Locul public este accesibil publicului, adică tuturor persoanelor și nu înseamnă doar o încăpere cu patru pereți cu destinație publică, ci înseamnă și drumuri, trotuare.

Despre așa-zisele permise ”de boală” sau ”anti-mască”. Orice permis trebuie păstrat asupra titularului și trebuie prezentat la cererea agenților de poliție. Neprezentarea sau eschivarea de a-l prezenta este încadrat ca refuz și se pedepsește conform legii.

Am întâlnit câteva persoane recalcitrante care au refuzat conformarea la cerințele legale din domeniul sănătății publice solicitate de noi și poliție. În acest sens probele video vor fi transmise Inspectoratului de Poliție Edineț pentru identificarea persoanelor.

Câteva dintre organizațiile comerciale/instituții cu spațiu închis în care s-au depistat angajați și/sau clienți fără mască: Poșta Moldovei Edineț, Supermarket Linella Edineț, Supermarket Igora, FinComBank Edineț, Piața agricolă Edineț, Piața orășenească Edineț.

Atragem atenția că o parte din vină o poartă și personalul angajat – paznici care nu-și fac datoria, vânzători sau alți angajați care nu poartă mască dar nici nu impun clienților săi purtarea măștilor.

Recomandăm tuturor persoanelor respectarea cu strictețe a măsurilor de protecție: purtarea măștii, distanțarea socială, evitarea locurilor aglomerate, spălarea cât mai des pe mâini.

Alte articole

Lasă un comentariu

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.