Acasă Autorități publice Modificări în Regulamentele instituțiilor medicale de stat din mun. Edineț

Modificări în Regulamentele instituțiilor medicale de stat din mun. Edineț

de ASUM
1553 vizualizări

Cum se desfășoară o ședință publică pe Viber? Încercați să vă imaginați dvs, noi însă nu reușim. Să zicem că participă cei 33 consilieri, plus alte persoane, în jur de 40 persoane.

Unul scrie – 39 răspund, în scris. Apoi dezbat fiecare subiect, tot în scris, verifică avize și multe alte chestii. Treabă serioasă pe Viber, nu ca la alții! Nu te-ncurci așa! Și ne trezim că iarăși unele autorități de stat vor declara că totul se desfășoară în perfectă legalitate…

Într-o zi chiar vom participa la o ședință pe Viber (asta dacă se vor mai ține așa), întrucât ni se pare amuzantă modalitatea asta, ca să nu spunem ciudată rău. Vrem să o trăim cu ochii noștri, pare a fi o experiență unică. Interesant este că deși au scris că ședința publică se va desfășura pe Viber, în anunț se se insistă pe faptul că ”se va găsi modalitatea de participare de ambele părți”. Păi dacă e scris clar – pe Viber, ce altă modalitate să mai găsiți, domnilor?! Includeți-i pe toți doritorii în grupul consilierilor și gata, lăsați liber accesul oamenilor în grupul așa ziselor ”ședințe publice online”, dacă altfel nu puteți. Oare putem cere și o copie a ședinței publice de astăzi? Mai ales că e totul înregistrat. Chiar avem nevoie!

Vrem să vedem de exemplu cum s-a discutat astăzi 5 februarie, punctul 18, dar și 17 și 19 din Dispoziția 14/01.02.2021.

Ce credeți că ar fi interesant aici? Păi să vă spunem. Dacă vă mai amintiți acum câteva săptămâni comentam public componența Consiliilor de administrație al IMSP Spitalul raional Edineț și a IMSP ”Centrul de sănătate” Edineț. La acea vreme autoritățile statului ne-au comunicat că atât în cazul spitalului raional Edineț, cât și cel al IMSP ”Centrul de Sănătate” Edineț, dispozițiile respective sunt perfect legale, întrucât membrii aleși ai comisiei de administrație, conform Regulamentului instituțiilor prestează muncă voluntară și neremunerată și nu se află în niciun conflict! E bine că încă mai există așa ceva, mai ales în instituții publice! Totuși, ASUM a solicitat atunci să ni se pună la dispoziție aceste Regulamente spre consultare, cu toate modificările lor din ultimii ani și până în prezent. Cât privește despre cum au fost aleși membrii, asta e deja altă întrebare. Noi momentan încă n-am primit nimic din ce am solicitat. Iar aceste lucruri nu trebuie trecute cu vederea. Oare să fi conținut careva nereguli și trebuiau eliminate până la remiterea acestora? Probabil că da, mai ales dacă citim și anunțul de inițiere a elaborării deciziei. Conform acestuia, orice persoană interesată poate trimite recomandări pe acest subiect până la 10 februarie, doar că azi e 5 februarie și deja s-a decis… și apoi cum să trimiți o recomandare dacă nu primești materialul de bază ca să te documentezi…

Totodată mai adăugăm că de curând, IMSP ”Centrul de sănătate” Edineț și-a creat, așa mai în regim de urgență și pagină oficială www.csedinet.md – un pas important pentru creșterea transparenței! La fel urmează să facă și spitalul raional Edineț. Asta ne bucură! În același timp Consiliul raional Edineț anunță data tuturor ședințelor publice din acest an. Iarăși un lucru bun! Noi însă, vom continua subiectul din domeniul sănătății. Mai avem multe lucruri de zis!

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.