Acasă Autorități publice Cui îi pasă de problema apei? Poate domnului Prim-ministru?

Cui îi pasă de problema apei? Poate domnului Prim-ministru?

de ASUM
798 vizualizări

Vă mai amintiți de petiția noastră pentru apă potabilă în Edineț? Sper că nimeni nu a uitat-o deși a trecut atâta timp…

După 3 luni de așteptare grea și altele care au urmat după, în care Guvernul RM ne-a tot amânat cu răspunsul, ca într-un final să dea cu flit problemei cetățenilor privind calitatea apei potabile din Edineț, ignorând totalmente respectarea Codului administrativ de către acesta, în octombrie am sesizat Avocatul Poporului, iar de curând am primit răspuns că cererea a fost acceptată, urmând a fi examinată, fapt despre care vom fi informați suplimentar.

Zilele trecute, mai exact în in 23.11.2020 A.S.U.M. a înaintat și o Scrisoare deschisă domnului Ion Chicu, Prim-ministrul RM. Deși ne-ar fi fost mult mai simplu să atacăm în instanța de judecată Guvernul, așa cum am procedat și vom proceda în cazul altor instituții care nu respectă legea, în cazul de față pentru respectarea Codului Administrativ al RM și lipsa unui răspuns în termenul prevăzut de lege, sperăm ca mesajul transmis în Scrisoarea deschisă va fi unul de bun augur.

Pe același subiect așteptăm răspuns și de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului pentru a vedea cum s-au implicat până în prezent în problema de apă și canalizare din Edineț? De ce în alte raioane, precum Nisporeni, spre exemplu, se poate și la noi nu?

Săptămâna viitoare intrăm în luna decembrie, ultima lună din an, iar de la Primăria Edineț nu se aude nimic despre modificarea tarifului la apă potabilă și tot nimic de la Î.M. Apă-Canal. Să nu mai spunem că acest demers pentru modificarea tarifului a fost început prin calcularea cheltuielilor de bază în octombrie 2019 (!) de către Î.M. Apă-Canal, iar Consiliul municipal Edineț și Î.M. Apă-Canal, ce au făcut, ce nu au făcut, că astăzi încă batem pasul pe loc. Avem nevoie de ani întregi ca să modificăm un tarif la un serviciu public, oameni buni! Ședințe ale Consiliului municipal nu mai sunt de 2 luni, practic am intrat în stand-by sau poate chiar în sărbătorile le iarnă?

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.