Acasă Autorități publice Sectorul de poliție din satul Hincăuți mutat în satul Hlinaia?

Sectorul de poliție din satul Hincăuți mutat în satul Hlinaia?

de ASUM
1671 vizualizări

Inspectoratul de poliție Edineț are în dotare un număr de 22 automobile. Recent, Inspectoratul General al Poliției a fost dotat cu încă 52 de unități noi, dintre care 1 unitate auto ajunge la Inspectoratul de Poliție al raionului Edineț. Am contactat IP Edineț pentru a afla cum sunt repartizate acestea în raionul Edineț și de ce mașina sectorului de poliție din s. Hincăuți activează mereu pe teritoriul din s. Hlinaia, când aici nici nu există un sector de poliție? Astfel că am aflat că fiecare sector de poliție este dotat cu un singur automobil. După cum am bănuit, acestea trebuie să activeze și să fie prezente în localitatea sectorului de poliție, respectiv în or. Edineț, or. Cupcini, s. Hincăuți, s. Zăbriceni și s. Fetești, iar restul automobilelor sunt destinate pentru reacționare la apelurile de urgență a cetățenilor.

De o perioadă bună de timp însă, locuitorii satului Hlinaia au observat că un echipaj de poliție este omniprezent lângă Primăria s. Hlinaia. Unii nici nu știu că în satul Hlinaia nu există sector de poliție! Am contactat primăria s. Hlinaia pentru un punct de vedere, iar aceasta ne-a comunicat că proprietatea unde automobilul de poliție al s. Hincăuți s-a autoinstalat, aparține Primăriei satului Hlinaia, însă aceasta nu și-a dat acordul pentru activarea permanentă a automobilului de poliție din s. Hincăuți!

Momentan toate sectoarele de poliție activează în aceleași condiții – automobilele stau în aer liber, fără un acoperământ. Având aceleași condiții, ne întrebăm de ce poliția satului Hincăuți găsește mai avantajos să activeze zilnic pe teritoriul din satul Hlinaia? E terenul uns cu miere sau Primăria satului Hincăuți este certată cu polițistul de sector? Sau poate sunt alte motive pe care noi nu le știm…

Din păcate nici reprezentantul Inspectoratului de Poliție Edineț nu a putut să ne dea o explicație la această întrebare, dar sperăm că această situație va fi clarificată, astfel încât fiecare să activeze conform fișei postului.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Edineț ne-a transmis și vești bune, precum că în satul Fetești s-a identificat un spațiu vechi la care deja s-au început lucrările pentru a fi transformat în post de poliție acoperit și care să corespundă normelor. Aceleași schimbări vor urma și în sectorul de poliție din satul Zăbriceni, iar în mun. Edineț se preconizează chiar crearea unui modul de poliție.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.