Acasă Autorități publice Siguranța urbană în mun. Edineț

Siguranța urbană în mun. Edineț

de ASUM
1431 vizualizări

Tot mai mulți oameni ne întreabă ce este această ”siguranță urbană”. Deși nouă ni se pare simplu și de la sine înțeles, poate pentru unii nu e. Așa că astăzi vă prezentăm în câteva imagini, cel mai evident mod a ceea ce înseamnă o parte din acea siguranță urbană – în primul rând este dreptul fiecărui om la viață, integritate fizică și psihică. Mulți adulți nu conștientizează încă faptul că nerespectarea unei reguli simple de circulație poate duce la un accident  – iar un accident rutier poate marca viața unui om – atât psihic, cât și fizic, iar în cele mai grave cazuri i-o poate chiar lua…

Asigurarea condițiilor în materie de siguranță rutieră pentru pietoni și conducători auto cade în responsabilitatea altor instituții. Iată mai jos 2 zone, alese aleatoriu care din punctul nostru de vedere prezintă un risc pentru pietoni:

Mun. Edineț, str. I. Vieru & str. Independenței – de altfel, marcată cu indicator ca zonă cu risc ridicat de accidente și culmea, nicio trecere de pietoni în zonă! Dacă vrei să urci pe str. I. Vieru, venind dinspre cealaltă parte a străzii I. Vieru, trebuie să mergi hăt pe Independenței pentru a găsi o trecere și apoi să te întorci pe trotuarul opus de pe Independenței și să-ți continui drumul pe str. I. Vieru în sus. Adevărat, am găsit cu greu o trecere de pietoni, și nu înțelegeam de ce mașinile în zonă circulă cu viteză atât de mare… Cum să circule de altfel cu viteză mai redusă dacă și indicatorul pentru trecerea de pietoni este frumos ascuns în ramurile copacilor?!

str. I. Vieru și str. Independenței

Putin mai jos, următoarea stradă – str. V. Cupcea & str. Independenței. Aici deja avem marcată o trecere dar niciun indicator! Stăm și ne gândim cum să trecem… și i-am observat și alții cum trec… într-un mod total nesigur oameni buni, mai ales fiind vorba de o intersecție cu 3 străzi!

str. V. Cupcea și str. Independenței

Indicatoare ruginite, indicatoare prost amplasate sau deloc amplasate dar și unele de care nimeni nu mai are grijă. Da este adevărat, zona centrală este foarte bine pregătită în acest sens, dar mai departe este dureros. Nu vedem o mașină de poliție care să monitorizeze regulat traficul, pietonii neatenți, șoferii grăbiți sau cei care parchează aiurea, nici măcar în zilele cele mai aglomerate! Interesează pe cineva acest aspect în acest oraș?

Și acestea sunt doar câteva exemple…

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.