Acasă Autorități publice Decizie misterioasă privind asfaltarea străzii Episcopul Dorimedonte

Decizie misterioasă privind asfaltarea străzii Episcopul Dorimedonte

de ASUM
649 vizualizări

În mai puțin de 24 ORE s-a anunțat și convocat ședința ad-hoc a Consiliului Municipal Edineț din 15 iulie pentru selectarea UNEI străzi pentru reparație, cu bani de la Guvern. Chestiunea legată de convocarea ad-hoc (maximă urgență), conform motivării domnului primar a fost bazată pe nevoile enoriașilor și a 504 familii din zonă, dintre care la ședință au venit doar 2 bărbați! Stăm și ne întrebăm DE UNDE au știut acești 2 tineri că este vorba despre strada lor (resp. str. Episcopul Dorimedonte) dacă anunțul de convocare este destul de vag, nu specifică despre ce stradă este vorba. Și aici s-a spart buba. Consilierii nici nu știau când s-a discutat despre o astfel de stradă, iar nevoile populației presupun reparații de străzi mult mai importante și mai circulate, precum V. Roșca, 31 August, etc. Deși domnul primar a asigurat și reamintit consilierilor că str. V. Roșca a fost votată pentru reparație în ședințele anterioare, în anunțul de licitație solicitat în aceeași zi, conform documentelor NU s-ar fi trecut și reparația trotuarelor sau a bordurilor.

Totuși, la scurt timp am observat că pe situl Primăriei Edineț a apărut decizia nr. 7/1 din 15 iulie prin care s-a selectat strada Episcopul Dormidonte (cca 500 m) spre reparație cu 1.669.000,00 lei, prin programul de reparație periodică a drumurilor publice, alocat de la Guvern.
Domnul președinte al ședinței respective, spunea că rezultatul votului cu privire la această întrebare a fost unul egal de 10:10, având un număr total de 20 consilieri prezenți, rezultat pe care îl puteți vedea în filmarea de mai jos. Acum, întrebarea noastră este CARE ALTE STRĂZI din or. Edineț s-au propus în dezbatere spre selectare inițială atunci când se prezentau la ședințe doar câțiva consilieri? Consultările cu toți locuitorii orașului privind selecția unei străzi au existat la vremea respectivă? Dacă da, poate ne prezintă cineva când și unde.
Totodată, ne întrebăm ce zice legea când rezultatul votului este unul egal? Mai supunem la vot întrebarea într-o nouă ședință sau emitem decizia după bunul plac în aceeași zi? Ședința s-a încheiat sec, fără niciun anunț concret.
Dacă enoriașilor de la biserică și celor 504 familii de pe str. Episcopul Dormidonte care are o lungime de cca 500 m, li se alocă suma asta, celor de pe V. Roșca cu o lungime de cca 2500 m, cât ar trebui să li se aloce? Sau și mai rău, celor de pe Constantin Stamati cu lungime de cca 1000 m, care nu au nici măcar pietriș pe stradă, darămite asfalt! Ne întrebăm cum s-a pus în balanță sau dacă s-au pun vreodată în balanță prioritatea străzilor din Edineț?! Câte alte cereri de asfaltare din partea cetățenilor sunt până în prezent nerezolvate? Poate ne luminează și pe noi cineva. Imaginea de mai jos este a locuitorilor din mun. Edineț, str. Constantin Stamati.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.