Acasă Autorități publice Cetățenii mun. Edineț vor apă potabilă

Cetățenii mun. Edineț vor apă potabilă

de ASUM
544 vizualizări

Localnicii din mun. Edineț se chinuie de câțiva ani buni să-ți asigure necesarul de apă potabilă, dar fără prea mult succes. Autoritățile responsabile promit că vor rezolva, dar până atunci oamenii sunt nevoiți să se descurce fiecare cum poate. Conform documentelor publice, Î.M. ”Apă Canal” Edineț nu s-a ocput de schimbarea țevilor de vreo 30 ani, iar rezultatele negative privind calitatea apei au început să apară încă din 2010, când valorile probelor de apă înregistrau neconformități. Din păcate toate plângerile localnicilor de până acum nu au dat rezultate, iar aceștia au ajuns la culmea disperării, postând zilnic imagini cu apa pe care sunt nevoiți să o ”consume”.

Iată de sunt nemulțumiți unii semnatari: ”Am făcut reparație și face complicații la tot: duș, wc, mașina de spălat vase, rufe. Cine ne acoperă cheltuielile? Am de achitat 1800 lei pentru apă și nici de gând să achit pentru așa apă. Nu mai vorbim că facem baie la bebeluși în baltă. Cea mai scumpă apă la Edineț și cea mai rea.”
Fii solidar cu acțiunea noastră, chiar dacă nu e problema ta! Semnează petiția online!

Grupul civic ”Info Edineț” a inițiat în data de 3 iulie o petiție pentru rezolvarea acestei situații, expediind-o atât către autoritățile locale responsabile, cât și către Ministerul Sănății, Protecției Sociale, dar și Guvernul Republicii Moldova.

Petiția poate fi consultată aici.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.