Acasă Mediu înconjurător sănătos Cetățeni iresponsabili sau autorități nepăsătoare?

Cetățeni iresponsabili sau autorități nepăsătoare?

de ASUM
556 vizualizări

Zilnic, chiar în ”buricul târgului”, unii localni și-au făcut un obicei prost de a depozita saci de gunoaie și alte ambalaje în zone neautorizate, pe sub copaci, în copaci, pe stâlpi și alte locuri unde le trasnește prin cap.

Imagini de pe Str. Gorkii cu Alexandru cel Bun – două zile consecutive. Dacă serviciul de salubrizare al municipiului Edinet ar fi la fel de harnic ca ”alții”, care ne prezintă public, inclusiv cu probe, că ei fac curățenie cosind iarba și în zi de duminica, poate și orașul ar fi mai curat. Ne întrebăm dacă aceste persoane juridice din zonă dețin contracte de colectare deșeuri? Oricum, am căutat mult pe str. Gorkii un banal coș de gunoi stradal – dar n-am găsit. Să fie atât de mic încât să nu-l vedem sau atât de greu de instalat?

O altă zonă sesizată este str. Independenței din mun. Edineț, unde magazine renumite și nu doar, depozitează ambalaje de electrocasnice, cutii, saci și pungi pline de gunoi. Aici lenea și indisciplina cetățenilor s-a înrădăcinat bine, din moment ce acestora le este greu să facă 2 pași până la containerul de gunoi din zonă.

Așteptăm să vedem cum vor soluționa autoritățile aceste probleme semnalate.

Alte articole

Acest website folosește cookieurile pentru o experiență mai bună. Găsiți mai multe informații pe situl nostru în secțiunea dedicată. Pentru navigare, vă rugăm să vă exprimați acceptul. Accept Află mai multe.